Echografie in Utrecht, Beesd, Culemborg of Tiel

Een echo of echografie is bij de meesten mensen bekend van een beeld van een ongeboren baby tijdens de zwangerschap. Maar ook voor de fysiotherapeut van Alpha is deze techniek een perfect hulpmiddel. Echo kan bijzonder goed worden gebruikt om spieren, pezen, kapsels, banden, zenuwen en bloedvaten in beeld te brengen. Daarnaast is een echo soms heel nuttig om tijdens uw revalidatieproces het herstel te volgen. Uw schouder blijft pijn doen? Mogelijk zit er kalk in uw pees rondom de schouderkop. Wij maken dit met echografie zichtbaar.

echografie

 

Waarom gebruikt de fysiotherapeut echografie?

De fysiotherapeut gebruikt echografie als aanvullend onderzoek naast het bewegingsonderzoek. Met de echobeelden kan de fysiotherapeut namelijk beter bepalen wat uw pijn veroorzaakt. Door de echografie en het bewegingsonderzoek kan hij een beter behandelplan maken.

Een echografie maakt de fysiotherapeut bij klachten aan de:

  • Spieren (scheuren, littekens, kalkneerslag)
  • Pezen (scheuren, degeneratie, kalkneerslag)
  • Slijmbeurzen (ontstekingen, vochtcollectie, kalkneerslag)
  • Gewrichtsbanden (scheuren, verdikkingen)
  • Meniscus (oppervlakkige scheuren, cystes)
  • Botten (losse botfragmentjes, breukjes, indeukingen, groeischijven)
  • Zenuwen (ligging in tunnels bijvoorbeeld bij de carpale tunnel)

Hoe werkt echo?

Echo werkt met het uitzenden en ontvangen van geluidsgolven. Het is een medisch onderzoek dat veel informatie kan opleveren over uw klacht. De geluidsgolven zijn niet hoorbaar of voelbaar voor mensen en is ongevaarlijk. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van uw klacht exacter in beeld te brengen.

Wat kost het?

Wij rekenen geen extra kosten voor uw onderzoek. Het is onderdeel van uw fysiotherapie behandeling. Momenteel bestaat er nog geen vergoedingsregeling voor echografie in de fysiotherapie. Maar wie weet komt daar in de toekomst verandering in. 

Verzekerd voor fysiotherapie?

Als u aanvullend bent verzekerd voor fysiotherapie wordt een echografisch onderzoek betaald indien: Het onderzoek wordt uitgevoerd na een verwijzing door een arts, wij kunnen in dat geval een eenmalig fysiotherapeutisch consult bij uw zorgverzekeraar declareren.

Het onderzoek geschiedt als onderdeel van een behandelperiode, er wordt wel een behandeling fysiotherapie gedeclareerd.

Niet verzekerd voor fysiotherapie?

Als u niet (voldoende) aanvullend bent verzekerd, dan zullen de kosten bij u worden gedeclareerd. De kosten hiervoor zijn: € 53,00. Uw verwijzer ontvangt een verslag met bijbehorende echobeelden. Hetzelfde geldt voor de aanvraag van een collega fysiotherapeut.

De gemaakte beelden worden ook digitaal opgeslagen en kunnen altijd opnieuw worden bekeken om te vergelijken met nieuwe opnamen. Indien gewenst kunnen de opnames worden verstuurd via internet en eventueel, worden beoordeeld door andere deskundigen.

Afspraak maken?

Wilt u ook weten hoe bijvoorbeeld uw schouder er van binnen uit ziet? Maak dan hier een afspraak.